Κοινό το αίσθημα της οργής και της αγανάκτησης για όλους μας. Τις τελευταίες τέσσερις μέρες παρακολουθούμε τη χώρα μας παραδομένη στις φλόγες.

Ακούμε συνανθρώπους μας να εκλιπαρούν για βοήθεια μέσω της τηλεόρασης. Βλέπουμε τις εκκλήσεις τους να πέφτουν στο κενό, χωρίς ανταπόκριση, χωρίς αποτελεσματικές παρεμβάσεις. Βλέπουμε περιουσίες να καταστρέφονται, σπίτια να καίγονται, συνανθρώπους μας να χάνουν τη ζωή τους! Θύματα της ανικανότητας και της αναλγησίας μιας κυβέρνησης που καταρρέει.

Μπροστά σε αυτή τη βιβλική καταστροφή, κάθε πολιτικός που σέβεται τον εαυτό του και το συνάνθρωπό του, οφείλει να αφήσει στο πλάι την «προεκλογική κούρσα». Οφείλει να παραμερίσει την προσωπική του προβολή, να ενσκύψει στο πρόβλημα και να το αντιμετωπίσει με την ευθύνη και τη σοβαρότητα που του αρμόζει και του αναλογεί.

Οι πολιτικοί έχουμε δεσμευτεί απέναντι στους Έλληνες να εργαζόμαστε γι’ αυτούς και να τους στηρίζουμε. Αυτή τη στιγμή, καλούμαστε να πραγματοποιήσουμε τις δεσμεύσεις μας και να τηρήσουμε τη στάση που πρέπει.

Αυτή τη στιγμή, η Ελλάδα θρηνεί. Υποχρέωσή μας είναι να σχεδιάσουμε και να υλοποιήσουμε το σχέδιο ανασυγκρότησης των πληγεισών περιοχών. Και αυτό σκοπεύουμε να πράξουμε ως ελάχιστο χρέος μας έναντι της πατρίδας.